Dania mięsne

  • Golonka
  • Golonka po bawarsku
  • Zraz wołowy zwijany + kluski śląskie + zestaw surówek
  • Kotlet schabowy panierowany + ziemniaki z wody + zestaw surówek
  • Polędwica wołowa z masłem czosnkowym + ziemniaki opiekane + zestaw surówek
  • Diabelski ogon + ziemniaki z wody + zestaw surówek
  • Placek po węgiersku z gulaszem na ostro
  • Wątróbka wieprzowa + ziemniaki z wody + kapusta zasmażana
  • Pieczeń wieprzowa w sosie + ziemniaki z wody + buraczki zasmażane
  • Sztuka mięsa wołowiny gotowanej + ziemniaki z wody + kapusta zasmażana
  • Zawijaniec polski uroczyście podany na ziemniakach w szarym sosie
  • Udko kacze w winie w ciemnym sosie
  • Polędwica wołowa w sosie borowikowym
  • Kotlet prosto z gniazda szlacheckiego ze schabu z kapustą i ziemniakami
  • Skoki królicze w śmietanowym sosie
  • Wędzone żeberko, duszone w kapuście
  • Golonka prosto z zamczyska z zasmażaną kapustą
  • Polędwica cielęca w delikatnym sosie borowikowym
  • Wykwintny indyk z jarzynami
  • Sarnina Jaśnie Pana Hrabiego