- Golonka
- Golonka po bawarsku
- Zraz wołowy zwijany + kluski śląskie + zestaw surówek
- Kotlet schabowy panierowany + ziemniaki z wody + zestaw surówek
- Polędwica wołowa z masłem czosnkowym + ziemniaki opiekane + zestaw surówek
- Diabelski ogon + ziemniaki z wody + zestaw surówek
- Placek po węgiersku z gulaszem na ostro
- Wątróbka wieprzowa + ziemniaki z wody + kapusta zasmażana
- Pieczeń wieprzowa w sosie + ziemniaki z wody + buraczki zasmażane
- Sztuka mięsa wołowiny gotowanej + ziemniaki z wody + kapusta zasmażana
- Zawijaniec polski uroczyście podany na ziemniakach w szarym sosie
- Udko kacze w winie w ciemnym sosie
- Polędwica wołowa w sosie borowikowym
- Kotlet prosto z gniazda szlacheckiego ze schabu z kapustą i ziemniakami
- Skoki królicze w śmietanowym sosie
- Wędzone żeberko, duszone w kapuście
- Golonka prosto z zamczyska z zasmażaną kapustą
- Polędwica cielęca w delikatnym sosie borowikowym
- Wykwintny indyk z jarzynami
- Sarnina Jaśnie Pana Hrabiego